Plantaardig eten is in principe alles wat gemaakt is van plantaardige stoffen. Dus zeker geen dierlijke producten. Mensen die alleen maar eten wat plantaardig is worden ook wel veganisten genoemd. Veganisme is een levenswijze waarin gestreefd wordt naar het volledig vermijden van het gebruik van dierlijke producten. Allereerst gaat het hierbij natuurlijk om delen van het dierenlichaam of producten die daarvan gekomen zijn. Zoals bijvoorbeeld vlees, gelatine, leer, bont, zijde en wol. En ten tweede om door dieren voortgebrachte producten te vermijden. Dit zijn producten zoals zuivel, eieren en honing. Meestal kunnen alternatieven worden gevonden in het gebruik van plantaardige voedingsmiddelen en materialen. Veganisten keuren natuurlijk ook exploitatie van dieren af, en dan ook de wreedheid tegenover dieren. Daarnaast staan zij ook het vasthouden van dieren voor vermaakt zeker niet toe. 

De levenswijze van veganisten

Plantaardig eten zorgt voor veel ophef in de maatschappij waar wij in leven. Maar toch is het belangrijk om het hier met elkaar over te hebben. Ik denk dat er maar weinig mensen zijn op deze wereld die het leed en mishandeling van dieren en mensen goed zullen keuren. Toch is dit iets waar onwijs veel mensen aan meewerken door bijvoorbeeld vlees te kopen of naar een dierenshow te gaan. Alleen is het probleem dat de mensen het leed van de dieren niet zien, ze weten wel dat het gebeurt, maar dat is niet genoeg om er voor de zorgen dat een persoon dat lekkere stukje vlees niet meer gaat eten. 

 

Veganisme bepaald in de eerste plaats natuurlijk de keuze voor een voedings en kledingwijze, zo ook het plantaardig eten. In die zin dat noch dieren zelf, of dierlijke melk en eieren als voedsel gebruikt worden. Dit is eigenlijk heel logisch, maar het wordt al duizenden jaren door de mens gedaan op deze manier, en dus is het lastig om ineens die switch te maken. Op het gebied van kleding wordt het gebruik van materialen waarvoor een dier gedood moet worden zoals leer, bont, dons en ivoor vermeden. Ik vind dit zelf een hele goede zaak, als dat even gezegd mag worden, ik denk alleen niet dat veel mensen sterk genoeg zijn om zelf deze switch te maken.

Meer weten? 

Meer weten over plantaardig eten? En misschien ook alles waar daar bij komt kijken? Er is heel veel te vinden op internet en bijvoorbeeld op YouTube, ik raad je aan om je er wat meer in te verdiepen.

 

Wat is plantaardig eten?
Getagd op:        

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *