Vecozo

Zorginstellingen in heel Nederland zijn de laatste jaren overgestapt op een Elektronisch Cliënten Dossier. Hierin worden alle gegevens van cliënten in verpleeghuizen, gehandicaptenzorg en andere langdurige zorgvormen opgenomen. Omdat cliënten te maken hebben met meerdere behandelaren is het prettig dat er één betrouwbaar systeem is voor de uitwisseling van gegevens. Persoonsgegevens worden hierin bijgehouden, maar ook gegevens over gedrag of het verloop van een behandeling. Daarnaast kunnen zorgmedewerkers hierin uren declareren. Dat is vooral van belang voor zorginstellingen en cliënten die een zorgvergoeding ontvangen in de vorm van een Persoonsgebonden Budget (PGB). Iedereen die binnen de Wmo, PGB of forensische zorg werkt kan te maken krijgen met een ECD. Een voorbeeld van dit soort software is Vecozo software, maar er zijn ook andere aanbieders van ECD-software. Alle ECD-software is speciaal afgestemd op de zorg en bevat functionaliteiten die nodig zijn om zorggegevens goed vast te leggen. Zorgmedewerkers kunnen niet langer gegevens kwijtraken of vergeten iets vast te leggen.

Waarom Vecozo software?

Vecozo zorgsoftware is onlangs als zeer goed en zorgvuldig beoordeeld door het ZorgInstituut. Deze organisatie gaf FM Zorg, de ontwikkelaar van Vecozo, een Groene Vink. Dit is een uitstekende waardering voor ECD-software. Een Groene Vink geeft aan dat de software voldoet aan alle gestelde eisen en dat deze veilig gebruikt kan worden door zorginstellingen in Nederland. Inmiddels is dat bij het overgrote deel van zorginstellingen gebruikelijk. Daarbij geldt natuurlijk: hoe gebruiksvriendelijker en intuïtiever de software is, hoe eenvoudiger het voor zorgmedewerkers is ermee te werken.

Veilig werken

Met een ECD kunnen gegevens beveiligd worden opgeslagen. Niet zelden staat er gevoelige informatie in data over cliënten. Dan gaat het niet alleen om persoonsgegevens, maar ook om aantekeningen over gedrag of bepaalde ontwikkelingen. Deze informatie is uiteraard alleen bestemd voor de medewerkers. Zij moeten hier zorgvuldig mee omspringen. Het programma zelf bevat geen mogelijkheden deze informatie naar buiten te brengen, maar de meeste zorginstellingen nemen aanvullende maatregelen om lekken te voorkomen.

Altijd inzage in gegevens

Met dit softwarepakket hebben zorgmedewerkers altijd inzage in gegevens. De data wordt op een veilige plek opgeslagen en kan geraadpleegd worden voor het verbeteren van de zorg, of inzage in bepaalde situaties. In de gehandicaptenzorg wordt dit bijvoorbeeld gebruikt om zorgplannen aan te passen. Daarnaast kunnen zorgverleners met één druk op de knop zien hoeveel uren PGB zij nog kunnen verlenen aan een cliënt. Daarmee kan eenvoudig worden vastgesteld hoeveel zorg er over een bepaalde periode verleend kan worden.

Vecozo software voor zorgmedewerkers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *