Aerial tissue

 

Aerial tissue, ook wel aerial fabric of aerial silk genoemd, is een acrobatische sport waarbij je jouw lichaam wikkelt in doeken die in de lucht hangen. Hierdoor kun je klimmen, hangen en je laten vallen terwijl je ondersteund wordt door de doeken. Hierdoor kun je met jouw lichaam kunstige en elegante bewegingen maken. Je vliegt echt door de lucht waarbij je jouw lichaam traint op kracht, balans, lenigheid en coördinatie. Aerial tissue lessen kun je op verschillende plekken in Nederland volgen.

 

Een goede workout

 

Aerial tissue is een fantastische workout. Je traint namelijk je hele lichaam terwijl het niet voelt alsof je aan het sporten bent. Jij verlegt je eigen grenzen hoog in de lucht terwijl je plezier maakt. De lessen worden op een toegankelijke manier gegeven waardoor aerial tissue geschikt is voor iedereen. Je traint altijd op je eigen tempo en niveau. Zo leer je in de lessen voor beginners de belangrijkste basistechnieken, zoals klimmen, poseren, foot knots en hip keys. Tijdens het aanleren van de technieken bouw je kracht op, waardoor je jezelf weer verder kunt ontwikkelen in de sport. In het programma voor gevorderden zitten uitdagende moves, zoals drop en rolls, waarbij je jezelf laat vallen en in een doek wikkelt. De sport is dus geschikt voor iedereen die op een leuke en uitdagende manier kracht en flexibiliteit wilt opbouwen.

 

Wat heb je nodig voor aerial silk?

 

Je hebt maar weinig nodig om deze sport te leren. Voor de training heb je namelijk alleen een sportoutfit nodig en een handdoek. Sportschoenen zijn doorgaans niet nodig omdat je blootvoets in de doeken klimt. Aerial tissue is een fantastische sport voor mensen die nieuwsgierig zijn naar nieuwe ervaringen en graag bezig zijn met hun lichaam. Je beweegt je lichaam op heel nieuwe manieren, waardoor je op een andere manier naar jouw lijf gaat kijken. Het is niet nodig om van tevoren al heel sterk of flexibel te zijn. Dit train je vanzelf tijdens de lessen en deze zijn ook zo opgebouwd dat je steeds een stapje verder gaat. Zo blijf je in het begin nog dicht bij de grond en werk je voornamelijk aan sterkere armen en buikspieren en een goede basis coördinatie. De kosten voor aerial silk lessen zijn afhankelijk van de studio die je uitzoekt. Over het algemeen zijn de lessen niet duurder dan bijvoorbeeld een yoga les of een abonnement op een wat betere sportschool.

Aerial tissue Nederland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *