Wanneer je een eigen bedrijf hebt met een bijbehorende website wil je natuurlijk dat zo veel mogelijk mensen bij jouw bedrijf en website terecht komen. Maar hoe doe je dit nu precies? Waarom komt de één wel boven aan in Google en de ander niet? Zijn er zaken die je zelf kunt doen om dit te veranderen of kan je hier iemand voor inhuren die je hierbij helpt? Dit en meer zullen we graag voor je beantwoorden.

Bovenaan in google

Om hoger in Google te scoren, of liever gezegd helemaal bovenaan in Google te staan, zijn er verschillende dingen die je kunt ondernemen. We zullen het vandaag opdelen in twee hoofdzaken. Aan de ene kant heb je de SEA en aan de andere kant de SEO. We zullen beide termen hieronder uitleggen.

  1. SEA: De term SEA staat voor Search Engine Adverstiments. Dit zijn betaalde advertenties die je kunt afnemen van Google en hiermee je website of product online in het fictieve zonnetje zet. Door te adverteren bij zoekmachine google bereik je een miljoenen publiek en zullen meer mensen naar je website geleid worden. Het doel is om meer bekendheid te creëren en jouw bedrijf of website bij een groter en nieuwer publiek onder de aandacht te brengen. Hoe meer mensen jou en je website kennen, hoe meer leads je hebt. En leads kun je weer converteren, althans, dat is natuurlijk wel de bedoeling. Je moet het zo zien: Hoe meer bezoekers, hoe meer potentiële kopers, hoe meer omzet hoe meer winst. Simpel toch?
  2. SEO: De term SEO staat voor Search Engine Optimization. Dit zijn onbetaalde organische manieren hoe jouw website gerankt wordt in zoekmachines, zoals Google. De ranking wordt bepaald door verschillende factoren. Welke sleutelwoorden gebruik je op je website? Zijn het de sleutel zoektermen die mensen gebruiken als ze op zoek zijn naar informatie? Hoe belanden mensen op jouw website en wat kan je zelf doen om dit te verbeteren? Door alle teksten en content op de website te optimaliseren zal je traffic toenemen en ook hier geld: ‘Hoe meer bezoekers, hoe meer potentiële kopers, hoe meer omzet hoe meer winst’.

SEO en SEA zijn tijdrovende onderwerpen, vooral als je hier geen kennis over hebt. Je kunt je hier zelf in verdiepen en een online cursus volgen. Heb je hier niet de tijd voor en wil je dit liever uitbesteden, neem dan een SEA of SEO-expert aan die je hierin kan ondersteunen. Het is een investering maar, mits je een goede expert in dienst neemt, zeker de moeite waard.

 

Bovenaan in google komen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *