Professionele fotograaf

 

Een plaatje zegt vaak meer dan 1000 woorden. Het is ook niet voor niks dat mensen graag foto’s willen van bijzondere momenten, zoals een bruiloft. Om die speciale momenten het beste tot zijn recht te laten komen is het verstandig om een professionele fotograaf in te huren. Ook voor andere gelegenheden zoals voor zakelijke foto’s op LinkedIn is een professional in te huren. Als je in Zuid-Holland werkt of woont kun je bijvoorbeeld goed terecht bij portretfotografie Gouda. Voor welke zaken huur je nog meer een goede fotograaf? Dat lees je in dit blog artikel. 

 

Portretten 

Portretfoto’s zijn er in verschillende varianten. Wil je een foto voor je LinkedIn of een mooie foto voor bij je moeder aan de muur? Een goede fotograaf houdt rekening met jouw wensen en geeft advies over hoe de foto het beste kan worden gemaakt. De doeleinden van de foto kunnen namelijk behoorlijk verschillen. Maak daarom altijd het doel van jouw foto kenbaar aan de persoon die de foto’s maakt.   

 

Zakelijke foto’s 

Een zakelijke foto is een voorbeeld van een portret en is in de laatste jaren steeds belangrijker geworden. Deze foto plaats je op cv’s voor een sollicitatie of op je LinkedIn. Ook in de zakelijke e-mailaccounts zie je dit type portret veel voorbij komen. Als je een afspraak hebt staan let er dan goed op wat je aantrekt. Zorg ervoor dat je kleding past bij het type baan waarvoor jij solliciteert. Dan heb je al gelijk een streepje voor bij een sollicitatiegesprek. Denk er ook aan om de foto elk jaar te updaten. Je huidige kapsel, gezicht en kledingstijl corresponderen waarschijnlijk niet meer met je looks van vijf jaar geleden. 

 

Portfolio uitbreiden

Ben jij een model in de dop en wil je een portfolio waarmee je kan aankomen bij toekomstige opdrachtgevers. Laat dan zeker professionele foto’s maken. De fotograaf weet precies in welke pose en bij welke verlichting jij er op je best uitziet. Vaak hebben fotografen ook contacten met goede visagisten. Zo vang je twee vliegen in één klap. 

 

Bruiloften en partijen 

Op een groot feest met veel mensen in een ruimte gebeurt veel. Hoe maak je nu de mooiste shots waar de gasten nog jaren lang over napraten. Een fotograaf met veel ervaring weet daar wel raad mee. Met de juiste camera en goede belichting krijg je veel mooiere foto’s dan wanneer de plaatjes worden geschoten met een telefoon, ook met die lastige bewegende beelden. Laat op de mooiste dag van je leven niks aan het toeval over.  

 

Familiefoto’s 

Een familieportret maken is ook een vak apart. Bijna iedereen draagt totaal verschillende kleding met hele andere kleuren. Hoe maak je de foto dan toch één geheel in plaats van dat het eruit ziet als een vlekkerig geheel. Hoe ga je om met baby’s die niet stilzitten voor de foto? Ook daar weet een professional wel raad mee. Die zorgt dat iedereen mooi op de foto staat. 

Waar huur je een professionele fotograaf voor in? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *