Harsproducten

 

Harsproducten zijn zowel geschikt voor mensen die thuis willen harsen als voor professionals met een waxing salon of wax bar. Er zijn zowel harsproducten voor mannen als voor vrouwen, waarmee je gemakkelijk en snel kunt ontharen. Veel mensen vinden het prettig om zich thuis te ontharsen en geen weken te wachten op een afspraak. Je kunt gewoon thuis in de privacy van je eigen badkamer je lichaam ontharsen. Doorgaans zijn de harsproducten voorzien van een duidelijke handleiding waardoor je dit eenvoudig zelf kunt doen.

 

Striphars voor ontharen

 

Er zijn verschillende soorten ontharingsharsen verkrijgbaar. Voor grotere oppervlakten zoals de benen of rug is striphars zeer geschikt. Met een harsroller hars je gemakkelijk en snel alle haren op je lichaam. Kies een grote roller voor de grote oppervlakten en een kleinere roller voor het harsen van je oksels, bikinilijn of gezicht. Met een mini roller kun je zeer precies de bovenlip en wenkbrauwen harsen. Ook is er hars die je met een spatel aan kunt brengen waar je vervolgens een strip op aanbrengt. Het nadeel van striphars is dat deze harssoort zich deels aan de huid hecht. De hars moet je eerst verwarmen in een speciale verwarmer voor harsblikken. Een voordeel hiervan is dat je ook andere soorten hars kunt verwarmen, zoals suikerhars en striploze hars.

 

Harde hars

 

Harde hars werkt niet zoals striphars door plakkerigheid, maar door de haren in te kapselen. De hars koelt af en wordt hard, waardoor de vloeibare hars wat krimpt. Hierdoor worden de haren goed in de hars vastgezet. Door de hars goed te laten afkoelen krimpt het optimaal en worden ook dunne, fijne en korte haren verwijderd. De hars moet zo warm mogelijk zijn, maar niet zo heet dat je huid verbrandt en deze te dun wordt om te spatelen. Hars die voldoende warm is kan goed om de haren heen stromen. Hierdoor worden deze optimaal ingekapseld. Je hebt een harsapparaat nodig voor het verwarmen van deze hars.

 

Ontharen met suikerhars

 

Voor de gevoelige huid wordt het vaak aangeraden om suikerhars te gebruiken. Deze harsmethode is vergelijkbaar met gewoon harsen. De suikerpasta die gebruikt wordt hecht zich niet aan de huid en verwijderd enkel de haartjes. Hierdoor vinden veel mensen het harsen met suikerhars minder pijnlijk dan gewoon harsen. Je kunt de pasta lauwwarm of op kamertemperatuur gebruiken. Deze hars wordt gemaakt van alleen maar natuurlijke producten, met suiker als hoofdbestanddeel.

Harsproducten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *