Oplegger te koop

Ben jij op zoek naar een oplegger? Deze kun je zowel nieuw als tweedehands aanschaffen. Een oplegger heeft geen eigen vooras. Een groot deel van het gewicht van de aanhangwagen rust op het trekkende voertuig. De combinatie van een trekker met een oplegger heet een vrachtwagencombinatie. Er zijn opleggers te koop voor ieder type transport. Van kiepopleggers en gesloten opleggers tot koel- en vries opleggers en tankopleggers.

 

Oplegger kopen waar op letten

 

Je kunt een nieuwe trailer aanschaffen maar dit is een flinke investering. Als je de aanschafkosten laag wilt houden kan een tweedehands oplegger zeer interessant zijn. Er zijn er vaak genoeg te vinden die geschikt zijn voor het doel dat je voor ogen hebt. Je weet alleen nooit zeker in welke staat de trailer is. Het valt dan ook aan te raden om deze voor aanschaf goed te inspecteren. Loop de trailer na en kijk of er geen roest aanwezig is. Check ook het interieur of er geen zachte plekken in de wanden of bodem zitten. Bekijk de laadklep om te controleren of deze geen zachte plekken heeft. Is de laadplek voorzien van opstaplatten of een laag rubber? En zitten deze goed vast? De banden moeten nog genoeg profiel hebben en vrij zijn van scheurtjes, tenzij je het niet erg vind om deze te vervangen. Kijk ook of alle verlichting werkt, ook aan de binnenkant van de oplegger.

 

EU-regels afmetingen combinaties

 

Hou bij de aanschaf ook de EU-richtlijnen met betrekking tot de afmetingen van vrachtauto’s en combinaties in gedachten. Deze eisen gelden voor alle vrachtauto’s, trekkers, opleggers en aanhangwagens van meer dan 3,5 ton. Bij geconditioneerde voertuigen is de maximumbreedte beperkt tot 2,60 meter indien de wanden van het voertuig ten minste 4,5 cm dik zijn. De hoogte mag in geen geval meer zijn dan 4,00 meter. De maximumlengte van een oplegger is niet wettelijk bepaald. Dit komt neer op ongeveer 13,60 meter, uitgaande van de afstand tussen de koppeling en de voorzijde van de oplegger. De toegestane afstand tussen de koppeling en de achterzijde bedraagt vervolgens 12,00 meter. Een combinatie mag nooit langer zijn dan 18,75 meter. Voordat jij op zoek gaat naar een nieuwe oplegger is het belangrijk om deze regels op te zoeken, uit te printen en goed te controleren of je voertuig hier met de nieuwe oplegger nog aan voldoet. Als je deze aanschaft bij een specialist kunnen zei je ook adviseren.

 

Oplegger te koop
Getagd op:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *