Surinaams eten Eindhoven

 

Heb jij trek in Surinaams eten? Dan kun je op veel plekken in Eindhoven terecht! Ga lekker uit eten bij een Surinaams restaurant of bestel jouw favoriete gerechten om thuis op de bank te genieten van roti, Surinaamse nasi, moksie metie en meer. Ook kun je Surinaamse catering regelen als je een feestje geeft. De Surinaamse keuken is een smeltkroeg van verschillende smaken. Dit komt doordat het land al eeuwenlang een multiculturele samenleving heeft waardoor de gerechten steeds beïnvloed worden.

 

Lekkere smaak staat centraal

 

In Suriname gaan mensen lekker eten wanneer ze trek hebben of wel wat lusten. Dit hoeft niet exact op een bepaald tijdstip te zijn. Veel Surinaamse restaurants zijn dan ook de hele dag open. Hier kun je terecht voor een warme lunch of een uitgebreid diner. Ook kun je tussendoor langskomen voor een lekker hapje. Er wordt niet veel waarde gehecht aan voorgerechten, hoofdgerechten en nagerechten. Je besteld gewoon lekker waar je trek in hebt. De smaak van het eten en genieten met elkaar staat centraal in de Surinaamse keuken. De gerechten zijn doorgaans groot waardoor je deze uitstekend kunt delen. Eet lekker bij elkaar van het bord en maak kennis met de diversiteit van smaken.

 

Pittige gerechten

 

Voor mensen die gek zijn op pittig eten is Surinaams eten ideaal. Het hoofdbestanddeel van de gerechten bestaat uit rijst of roti en vlees en vis zijn altijd goed doorbakken en spicy gekruid. Pikante Surinaamse gerechten worden gecombineerd met smakelijke bijgerechten die ervoor zorgen dat de maaltijd in balans is. Denk hierbij aan zuurgoed, gebakken banaan en satésaus. Vaak krijg je nog wat extra sambal bij de maaltijd zodat je deze zelf nog pittiger kunt maken. De Madame Jeanette peper wordt veelvuldig gebruikt en vaak in haar geheel in de gerechten gegooid.

 

Ruime keuze uit gerechten

 

Vaak kun je bij een Surinaams restaurant niet alleen kiezen uit gerechten uit de Surinaamse keuken, maar ook voor Indische-, Javaanse-, en Chinese maaltijden. Hierdoor is er voor ieder wat wils. Wil jij thuis met een grotere groep genieten van Surinaams eten? Dan kun je kiezen voor een Surinaamse cateraar. Van lekkere Surinaamse broodjes bij een zakenlunch tot catering op jouw housewarming of verjaardagsfeest, er is van alles mogelijk. Zo kun je bijvoorbeeld een volledig Surinaamse catering regelen met specialiteiten zoals roti, bakkeljauw en fachong. Voor meer variatie kun je het buffet uitbreiden met heerlijke Indische en Chinese specialiteiten.

Surinaams eten Eindhoven
Getagd op:    

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *