Door een aannemer Groningen in te huren heb jij weinig omkijken naar jouw verbouwing of renovatie. De aannemer coördineert het hele project: van besprekingen met de architect of ontwerper tot het regelen van alle benodigde vergunningen en het inschakelen en aansturen van de benodigde vakmensen. Het valt dus zeker aan te raden om een aannemer in te schakelen als er een groot project op de planning staat waar je zelf geen tijd voor hebt of verstand van hebt.

Hoe vind je een goede aannemer in Groningen?

Je hebt de keuze uit diverse aannemersbedrijven die je in kunt schakelen voor jouw bouwklus. Zoek bijvoorbeeld via via een aannemer als je laatst van een familielid, vriend of kennis nog goede verhalen hebt gehoord. Het valt ook aan te raden om in de buurt na te gaan wie de aannemer kent en te horen of hij goed werk heeft geleverd. Een persoonlijke bekende inhuren valt niet aan te raden omdat het effect kan hebben op jullie relatie als afspraken niet nagekomen worden of verwachtingen niet waargemaakt worden. Ook zijn er verschillende brancheverenigingen waarbij een aannemer aangesloten kan zijn: Bouwgarant of Woningborg.

Maak duidelijke afspraken

Leg alle afspraken die gemaakt worden met de aannemer altijd vast op papier. Dit geeft houvast voor zowel jezelf als de aannemer. Je zult merken dat er tijdens het proces nog allerlei keuzes gemaakt moeten worden die onverwachts opduiken. Het is handig om af te spreken dat de aannemer altijd van tevoren contact opneemt als er eventueel meerwerk opduikt. Hierdoor voorkom je vervelende verrassingen achteraf. Leg ook de afspraken die je hierover maakt wederom vast op papier. Blijf ook betrokken bij de verbouwing of bouw door regelmatig een kijkje te nemen bij de werkplaats. Ook kun je zo eenvoudig bijsturen mocht dit nodig zijn.

Wat kost een aannemer

Het is lastig om te zeggen wat de aannemer jou gaat kosten omdat dit afhankelijk is van de klus. Als je met een klein budget werkt valt het altijd aan te raden om bepaalde makkelijke klussen zelf op te pakken, zoals strippen en slopen of de afwerking. Vraag altijd meerdere offertes op zodat je verschillende aannemers met elkaar kunt vergelijken. De duurste is niet perse de beste aannemer, dus ga op zoek naar referenties en vertrouw op je gevoel. De aannemer kan jouw project maken of breken, dus neem gerust de tijd om een betrouwbare aannemer te vinden.

Aannemer Groningen, één van de beste uit het noorden van het land

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *